Locatie en tijden

Gedurende het gehele jaar wordt er gedoken in het Nederlandse water, waaronder het Bronsbergenmeer (in de volksmond ook wel ' Gat van Roelofs').
Deze fantastische duiklocatie in Zutphen is een begrip onder de vele duikers uit Nederland. Natuurlijk worden er ook duiken gemaakt op andere locaties, zowel in het binnenland als in het buitenland. Zo gaat er jaarlijks een groep duikers naar Zeeland om daar een gezellig weekend te hebben en mooie duiken te maken. Maar ook duiken binnen Europa of bijvoorbeeld Egypte en Bonaire worden er gemaakt door onze leden. Je bepaalt zelf of je mee gaat of een liever een andere spot bezoekt.

In de maanden september tot juni trainen wij op de vrijdagavond in het zwembad IJsselslag, in Zutphen. In deze periode wordt er ook gestart met de zwembadopleiding (begin van de duikopleiding).
Door conditie- en duiktrainingen houden we onze skills op niveau. De duiktrainingen bestaan uit (herhalings)oefeningen en het voorbereidingen op onverwachte situaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verstrikt raken in een oud vissersnet.


Ons verenigingsgebouw aan het Jelle Zijlstrapad nr 5 in Zutphen biedt onderdak aan onze eigen hogedruk-compressor om de duikflessen van lucht te voorzien en de opslag van diverse duikmaterialen. Daarnaast is er een moderne opleidings- en instructieruimte.


Na iedere vrijdagavondduik of -training volgt er een gezellig samenzijn in onze verenigingsruimte. Hier wordt de duik of training nabesproken.