Welkom op onze blogpagina,

Alle berichten zijn op deze pagina verzameld.

Blog: Secretaris - Post

Testbericht, account secretaris

Logo Albacare

Lorem Ipsum (afgekort: lipsum) is de benaming van een tekst die vaak door drukkers, zetters, grafisch ontwerpers en dergelijke gebruikt wordt om te kijken hoe een tekst of lettertype eruit ziet, bijvoorbeeld in letterproeven, op een webpagina of op een kaft van een boek. De standaardversie van het Lorem Ipsum stamt uit circa 1500 en begint als volgt:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Op deze tekst bestaan echter talloze varianten, die alleen de eerste zinsnede (Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit) steeds gemeen hebben. Zo is bijvoorbeeld ook de volgende tekst in omloop:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus libero leo, pellentesque ornare, adipiscing vitae, rhoncus commodo, nulla. Fusce quis ipsum. Nulla neque massa, feugiat sed, commodo in, adipiscing ut, est. In fermentum mattis ligula. Nulla ipsum. Vestibulum condimentum condimentum augue. Nunc purus risus, volutpat sagittis, lobortis at, dignissim sed, sapien. Fusce porttitor iaculis ante. Curabitur eu arcu. Morbi quam purus, tempor eget, ullamcorper feugiat, commodo ullamcorper, neque.

De teksten zijn een vorm van pseudo-Latijn: ze lijken op het eerste gezicht origineel Latijn te zijn, maar hebben in werkelijkheid volstrekt geen betekenis. De tekst staat vol met spelfouten en verbasteringen. Dat is ook de reden waarom de teksten gebruikt worden door drukkers en zetters: bij een leesbare tekst zou de lezer afgeleid worden door de inhoud, terwijl het alleen om de vormgeving gaat. Bovendien heeft het Lorem Ipsum een redelijk normale afwisseling van de verschillende letters en korte en lange woorden, waardoor het beter bruikbaar is dan bijvoorbeeld Dit is een voorbeeldtekst. Dit is een voorbeeldtekst. Dit is een voorbeeldtekst, ....

De eerste woorden van het Lorem Ipsum vinden hun oorsprong in het boek De finibus bonorum et malorum (Over de grenzen van goed en kwaad) van Marcus Tullius Cicero uit 45 voor Christus. In alinea 1.10.32 van dit boek komt namelijk de volgende zinsnede voor:

Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit (Er is niemand die van pijn houdt, die er naar zoekt, en het wil hebben, simpelweg omdat het pijn is...).

blog comments powered by Disqus
Social sharing

VOLG ONS

Volg ons via één van onze kanalen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Stacks Image 3349
Stacks Image 3351
Stacks Image 3353
Stacks Image 3355

ONS WEBLOG

  NOB NIEUWS

   duikvereniging Albacare in het kort!
   duiken in Zutphen met Albacare?
    • Wij zijn een duikvereniging uit Zutphen.
     Gezelligheid en duiken gaan bij ons hand in hand. Regelmatig zijn wij te vinden aan het Bronsbergenmeer in Zutphen.

     Kom meer te weten over ons onder het menu kopje ALBACARE.
    • Nieuwe leden zijn bij ons altijd welkom.
     Zoek je een leuke duikvereniging in de buurt van Zutphen? Je bent van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Hier lees je alles over de voordelen van ons lidmaatschap.
    • Heb je een vraag?
     Op onze FAQ pagina hebben wij de meest gestelde vragen voor je verzameld. Staat je vraag er niet bij dan kun je deze stellen via ons contact formulier.
   • Duikvereniging Albacare is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. Wij verzorgen onze opleidingen volgens de normen van de NOB.
    • Deze opleiding leert je duiken!
     Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.

     lees verder….
    • Er gaat een wereld voor je open!
     Als sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van jouw buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding jouw horizon.

     lees verder….
    • Je duikt nu alweer een tijdje en je merkt dat het je steeds meer gaat boeien!
     De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’.

     lees verder...
   • Een duikvereniging is geen duikvereniging als er geen activiteiten georganiseerd worden. Een kort overzicht
    1. kompastocht[+]
     Jaarlijks organiseren wij een kompastocht. Dit levert zo af en toe zeer verrassende resultaten op.
    2. drijftocht[+]
     Eens per jaar plonzen we met een groepje duikers in de IJssel bij Bronkhorst en wachten dan tot we er bij Zutphen weer uit kunnen.
    3. Duiken in Zeeland[+]
     Jaarlijks organiseren we een Zeeland weekend in het voorjaar.

   Meer weten over de duiksport?

   Stacks Image p4724_n2902
   Stacks Image p4724_n2908
   Stacks Image p4724_n2905
   Waarom zou je willen duiken?
   • Ontspanning[+]
    Je hebt een drukke dag achter de rug. Je stapt het water in en je ervaart hoe het is om gewichtloos te zijn. Duik na duik blijft dit een bijzondere ervaring. Daarom is er dus geen betere ontspanning denkbaar dan duiken.
   • Spannend[+]
    Kom je die grote snoek weer tegen die je vorige week gezien hebt? Weet je deze duik de sepia's wel te vinden? Is het jaargetijde van de snotolf weer aangebroken? Telkens weer weet je niet wat je de komende duik onderwater tegen zult komen. Daarom is duiken spannend.
   • Mooi[+]
    Het is voorjaar, de snoekbaars heeft haar eitjes gelegd. Dapper verdedigt zij deze tegen indringers, ook duikers. Hou je gepaste afstand dan kun je deze prachtige vis blijven bewonderen terwijl dit de rest van het jaar niet mogelijk is. Daarom is duiken mooi.