Wij zijn zeer betrokken in de gemeente Zutphen. Zo hielpen wij de gemeente uit de brand door te assisteren met het plaatsen van de nieuwe gerestaureerde fontein en het verwijderen van een nog oude aanwezige fontein in de grote Gracht van Zutphen. Samen met de fluisterboot-schippers waren wij ter plaatse om de gerestaureerde fontein op zijn plek te verankeren. Het hele krantenartikel is hier te downloaden.
Stacks Image 76
Fontein Grote Gracht spuit weer
Auteur: door Henk Waninge |   maandag 26 september 2011 | 22:41 | Laatst bijgewerkt op: maandag 26 september 2011 | 22:43

ZUTPHEN - Omwonenden, het gemeentebestuur, de schippers van de fluisterboten, zeg maar heel Zutphen zal er blij mee zijn: de fontein in de Grote Gracht van Zutphen doet het weer.
Sinds maandagmiddag zijn vijf krachtige stralen te zien in het midden van de grote waterplas.

Maandagochtend vonden de werkzaamheden in opdracht van de gemeente plaats in en langs de grote waterplas. De nieuwe fontein werd met een vrachtwagen naar de Jacob Damsingel vervoerd waarna het gevaarte - drie meter hoog - te water werd gelaten en aan enkele ankerpunten werd vastgemaakt.

Even later kwamen de resten van de oude fontein naar de oppervlakte. Dat gebeurde met hulp van enkele leden van duikersclub Albacare, die de hele ochtend in touw waren. "Zonder hen was het niet gelukt", zegt Ton Koot van de technische ploeg van de gemeente Zutphen. Als dank kregen ze na afloop een grote taart aangeboden.

De Grote Gracht kent sinds 1955 een fontein.

(c) foto Zutphens Persburo
Stacks Image 54
Stacks Image 975
Stacks Image p974_n2997

Duikvereniging ALBACARE Zutphen

Stacks Image p974_n3005
Stacks Image p974_n3008

Duikvereniging ALBACARE Zutphen
Wist je dat we sinds kort ons eigen clubhuis hebben!

duikvereniging Albacare in het kort!
duiken in Zutphen met Albacare?
  • Wij zijn een duikvereniging uit Zutphen.
   Gezelligheid en duiken gaan bij ons hand in hand. Regelmatig zijn wij te vinden aan het Bronsbergenmeer in Zutphen.

   Kom meer te weten over ons onder het menu kopje ALBACARE.
  • Nieuwe leden zijn bij ons altijd welkom.
   Zoek je een leuke duikvereniging in de buurt van Zutphen? Je bent van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Hier lees je alles over de voordelen van ons lidmaatschap.
  • Heb je een vraag?
   Op onze FAQ pagina hebben wij de meest gestelde vragen voor je verzameld. Staat je vraag er niet bij dan kun je deze stellen via ons contact formulier.
 • Duikvereniging Albacare is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. Wij verzorgen onze opleidingen volgens de normen van de NOB.
  • Deze opleiding leert je duiken!
   Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.

   lees verder….
  • Er gaat een wereld voor je open!
   Als sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van jouw buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding jouw horizon.

   lees verder….
  • Je duikt nu alweer een tijdje en je merkt dat het je steeds meer gaat boeien!
   De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’.

   lees verder...
 • Een duikvereniging is geen duikvereniging als er geen activiteiten georganiseerd worden. Een kort overzicht
  1. kompastocht[+]
   Jaarlijks organiseren wij een kompastocht. Dit levert zo af en toe zeer verrassende resultaten op.
  2. drijftocht[+]
   Eens per jaar plonzen we met een groepje duikers in de IJssel bij Bronkhorst en wachten dan tot we er bij Zutphen weer uit kunnen.
  3. Duiken in Zeeland[+]
   Jaarlijks organiseren we een Zeeland weekend in het voorjaar.

Meer weten over de duiksport?

Stacks Image p976_n2902
Stacks Image p976_n2908
Stacks Image p976_n2905
Waarom zou je willen duiken?
 • Ontspanning[+]
  Je hebt een drukke dag achter de rug. Je stapt het water in en je ervaart hoe het is om gewichtloos te zijn. Duik na duik blijft dit een bijzondere ervaring. Daarom is er dus geen betere ontspanning denkbaar dan duiken.
 • Spannend[+]
  Kom je die grote snoek weer tegen die je vorige week gezien hebt? Weet je deze duik de sepia's wel te vinden? Is het jaargetijde van de snotolf weer aangebroken? Telkens weer weet je niet wat je de komende duik onderwater tegen zult komen. Daarom is duiken spannend.
 • Mooi[+]
  Het is voorjaar, de snoekbaars heeft haar eitjes gelegd. Dapper verdedigt zij deze tegen indringers, ook duikers. Hou je gepaste afstand dan kun je deze prachtige vis blijven bewonderen terwijl dit de rest van het jaar niet mogelijk is. Daarom is duiken mooi.