Een potje onderwatervoetbal, opmaat voor OZK?

Onderwatervoetbal

Gisteren was het 1 maart, de eerste vrijdag van de maand. Zoals gebruikelijk nemen nemen leden van duikvereniging Albacare dan hun duikspullen mee naar het zwembad in Zutphen. Het doel is een leuke apparatuurtraining en deze keer stond er onderwatervoetbal op het programma.

Nu lijkt dit makkelijker dan het is. Het begint al met de bal, hoe krijg je die zinkend? Dit hebben we opgelost door een voetbal te vullen met een zoutoplossing, zoutwater is immers zwaarder dan zoet en zal dus zinken. Na een lang gepruts met een naald om de zoutoplossing in de bal te krijgen was deze eindelijk vol. Niet verwacht dat dit bijna 3 uur zou duren!

Daarna is het niet veel meer dan de doelen markeren met pionnen en de duikset aantrekken, zonder vinnen uiteraard. Omdat dit de eerste keer was hadden we geen andere regels dan 'fair play' afgesproken. We kwamen er al heel snel achter dat voetballen onderwater toch niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het lijkt toch al snel dat er veel te weinig lucht uit de automaat komt. In een heuse competitie zou je best wel een aantal wissels kunnen gebruiken.

Het pluspunt van deze training is wel dat de duikapparatuur tot het maximum wordt belast en getest. Door de grote hoeveelheden uitgeademde lucht leek de oppervlakte van het zwembad verdacht veel op een kookpot! Door de inspanning heb je het gevoel dat je longen ieder moment kunnen barsten. Je weet meteen wat grote inspanning onderwater met je doet, bijvoorbeeld tegen de stroom inzwemmen.

Wie weet wordt dit ooit nog eens de aanleiding voor het OZK, het Open Zutphens Kampioenschap! Wie neemt het tegen ons op?


Commentaar
Zie oudere berichten...