Albacare gaat Diep Zuid in 2011 (1)

Het idee om naar Egypte te gaan is in het voorjaar van 2010 geboren, nadat we terug waren van een duikreis naar Bonaire.
Na wat brainstormen in klein comité over hoe we het zouden gaan aanpakken, werd besloten om eerst een open inschrijving te doen. Na de sluitingsdatum waren er 11 gegadigden die mee wilden met de duikreis. Toen werd de duiklocatie bepaald. Het zou een live-a-board in het diepe zuiden van Egypte worden. Silvio zocht er als grote animator van deze reis een passende touroperator bij en er werd een spaarsysteem opgezet waar iedereen naar eigen inzicht geld in kon storten.
De reis werd zo gepland, dat er zo min mogelijk vakantiedagen zouden worden gebruikt. We kwamen uit op 26 mei t/m 2 juni.
Na ruim een jaar sparen was het zover en verzamelden wij ons op het station van Zutphen om gezamenlijk te vertrekken naar Schiphol. Natuurlijk typisch Albacare: de ene helft van het gezelschap stond aan de voor kant van het station en de rest aan de achterkant! Voordat de trein werd volgeladen met de duik- en fotospullen, werd er eerst nog afscheid genomen van de achterblijvers. We hadden zoveel bij ons dat het middenperron van de trein helemaal vol lag onze spullen.
In Apeldoorn overstappen en verder naar Amsterdam Schiphol. De reis ging voorspoedig en we waren ruim op tijd op het vliegveld. Inchecken aan de balie van Transavia en daar bleek dat sommige wat teveel bagage bij zich hadden en moest de creditkaart er aan te pas komen. Daarna hadden we nog tijd genoeg om nog wat inkopen te doen en wat te eten.
Aan boord bleek, gelukkig voor ons, dat het vliegtuig niet vol zat en konden we, toen we veilig in de lucht waren, van plaats wisselen en rustig slapend de reis vervolgen.
Na een rustige vlucht landen we op tijd op het vliegveld van Mars a Alam. Snel een visum scoren en 15 Euro lichter door de pascontrole op zoek naar de vertegenwoordiger van de touroperator. Deze hadden we snel gevonden en op weg naar de bus voor de verdere reis sloten er ook twee Braboos bij ons aan.
Na 2 uur rijden kwamen we bij een mini haven aan waar meerdere jachten ten anker lagen te wachten op een nieuwe groep duikers. Snel de spullen van de minibus gehaald en in de zodiac gedaan en in rotvaart naar de boot gebracht. Daar werden wij door de eigenaar Hirsam ontvangen met een heerlijk glaasje koel drinken. De boot met de naam MY Rosetta was een wat gedateerde boot, maar voor ons was dat geen probleem. Nadat we wat aan de temperatuur gewend waren (het was in de avond nog zo’n 25 graden) werden de kooien verdeeld. Na het heerlijke avondeten werden de spullen uitgepakt en was het tijd voor het eerste biertje op het bovendek.

Wij hadden de boot niet voor ons zelf. Er kwamen ook nog 6 Berlijners aan boord die deze duikreis al eens eerder hadden gemaakt. Erg veel contact hebben trouwens niet met ze gehad.
Zo tegen elf uur zakten de oogjes dicht en gingen we lekker slapen.
Commentaar
Zie oudere berichten...