Introductieduik en filmpje!

Dat duiken een prachtige sport is dat wisten wij natuurlijk al. Voor de niet duikers onder ons is dit minder bekend. Door middel van een introductieduik kun je op een veilige manier kennismaken met de duiksport.

Op vrijdag 22 Februari 2013 was het weer zover en hebben we hopelijk weer iemand enthousiast kunnen maken voor de duiksport.

We denken wel dat dit gelukt is, want na afloop werden we onthaald met een grote gulle lach!

Als bonus hebben we er als aandenken nog een leuk filmpje van gemaakt.

Commentaar

Onderwater netten training

Op vrijdag 28-12-2012 hebben we een heuse onderwater netten training georganiseerd.

De netten waren door voetbalvereniging FC Zutphen gedoneerd aan onze duikvereniging. Na de nodige knutseluurtjes en wat proef opzetjes onderwater hadden we een mooie setup verkregen. Alle dank wat dit betreft gaat uit naar Han.

Het doel van de training is tweeledig.
  1. Het gevoel hoe het is om vast te komen zitten in een net onderwater. Voor velen is dit een angstige ervaring. Het is prettig om dit op voorhand in een gecontroleerde omgeving te ervaren.
  2. Bewust worden van je omgeving.
    Door deze oefeningen leer je waar je positie in het water is. Je leert ook hoe belangrijk het is deze positie te houden. Tevens kom je erachter waar precies je uitstekende delen zich bevinden zoals b.v. de kraan van je fles.
Al met al een zeer geslaagde training die zeer zeker regelmatig herhaald wordt.

We hebben hier een leuk filmpje van gemaakt, dit vind je hieronder.

Commentaar

De kerstgroet van duikvereniging Albacare

Duikvereniging Albacare uit Zutphen wenst alle duikers fijne feestdagen en een voorspoedig duikjaar!!!!

Dit vrolijke duikfllmpje met een duikende santa geeft de juiste spirit weer.

Commentaar

That's why the world didn't end. We just got a new calender!

We just got a new calendar since the old one was obsolete. Watch the movie!!!

Commentaar

De 2*-opleiding start in Februari 2013

In de tweede helft van Februari verzorgt duikvereniging Albacare een 2*-opleiding, internationaal erkend als advanced open water.

In deze opleiding leer je meer over het duiken in moeilijkere omstandigheden. Tevens leer je hoe je moet omgaan met een buddy in nood.

De volgende onderdelen komen ruimschoots aan bod:

  • Diepduiken tot 30 meter maar geen decompressie.
  • Nachtduiken,
  • Stroomduiken
  • Redden van duikers in nood.

De opleiding wordt verzorgt in Zutphen door onze instructeurs. Voor het deel stroomduiken en diepduiken zullen we een duikweekend in Zeeland organiseren.

Heb je interesse of wil je meer weten neem dan eens contact met ons op.
omslag-2-duiker-klein
Commentaar

Slecht zicht training

Traning slecht zicht. Door de duikbril af te dekken met een donkere folie kan zo een zeer slecht zicht situatie nagebootst worden. Leerzaam en leuk, om te ervaren dat oriëntatie, trimmen en alle andere duikvaardigheden opeens een stuk lastiger zijn. Tevens is de duiker volledig afhankelijk van zijn buddy en moet deze volledig vertrouwen. Op ons Youtube kanaal staat een korte film van deze training.

Commentaar

Hefballon

Vanochtend een leuke en interessante duik gemaakt. Twee leden hebben geoefend met een hefballon. Bekijk onze facebook pagina voor foto's en ons Youtube kanaal "Albacare Zutphen" voor een film.

Commentaar (2) Laat commentaar zien

Albacare en Youtube

Duikvereniging Albacare heeft een eigen Youtube kanaal. Abonneer je nu. Klik hier om naar onze Youtube te gaan.
Commentaar

WK onderwater fotografie komt naar NL

Voor iemand die twijfeld of ons koude kikkerlandje onderwater nog wat te bieden heeft.

Onderstaand bericht werd onlangs bekend gemaakt door de NOB.
“Van 21 tot 25 mei 2015 zal het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in Nederland plaatsvinden”, zo maakte de wereldduikbond CMAS in februari van dit jaar bekend. De Nederlandse Onderwatersport Bond neemt de organisatie van dit WK op zich en heeft Zeeland aangewezen als wedstrijdlocatie. Het kampioenschap is volgens de bond een uitgelezen kans om dit duikgebied internationaal op de kaart te zetten. Onlangs heeft de NOB een afgevaardigde van de CMAS met deze bijzondere provincie laten kennismaken.

Lees verder >>>
Commentaar

Parkeren in Zeeland, verscherpt toezicht……

Voor onze leden die volgend weekend afreizen naar Zeeland voor een duikweekendje het volgende bericht dat ons onlangs via de NOB bereikte:

Advies m.b.t. parkeren bij duiklocaties


E1-bord
Er zijn verschillende meldingen bij ons binnengekomen over verscherpte parkeercontroles bij o.a. duikplaats 13, 14 en 15 bij Den Osse op Schouwen Duiveland. Het is niet toegestaan om buiten de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren. Dit is aangegeven met E1-borden met zone-aanduiding. Bij Den Osse zal met name scherp worden gecontroleerd op het parkeren in de berm langs de Langendijk. De belangrijkste reden voor de aanscherping van het beleid is dat hulpdiensten gehinderd kunnen worden in de doorgang.

We raden je aan om bij grote drukte uit te wijken naar één van de vele andere schitterende locaties in de nabijheid! Inspiratie hiervoor kun je opdoen via deze link.
Commentaar
Zie oudere berichten...